Pannendak

Een van de meest voorkomende dakbedekkingen voor een hellend dak zijn dakpannen.  Dit is al vele jaren een betrouwbare vorm van dakbedekking en qua prijs kwaliteit verhouding  erg goed.

In Nederland zijn dakpannen erg populair omdat ze ten op zichten van andere soorten dakbedekkingen relatief goedkoop zijn als je dit vergelijkt met de lange levensduur van de dakpan. Sommige pannen kunnen zelfs een levensduur hebben van 100 jaar. Dit betreft de keramische dakpan ook wel kleidakpan of stormdakpan genoemd, zowel bij het aanbrengen als in de aanschaf zijn deze duurder dan de betondakpan die een levensduur heeft van circa 50 jaar. De betondakpan is ondanks de kortere levensduur toch nog steeds de koploper die het meest gebruikt word bij de vervanging van een nieuw dak. Want qua prijs/ kwaliteit verhouding is dit nog steeds goed.

Kortom laat u nieuwe dakpannen op uw dak leggen of uw pannendak vervangen, dan hoeft u als het goed is nooit meer naar uw dak om te kijken. Er zijn 2 bekende soorten dakpannen op de Nederlandse daken aanwezig. Zo kunt u kiezen voor betonnen dakpannen en keramische dakpannen. Allebei de soorten voldoen uitstekend aan hun taak en verwachting.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen komen tot stand door beton in een mal te gieten en vervolgens te laten uitharden. De betonnen dakpan kan vervolgens nog worden afgewerkt met een kleurcoating. Dit is zeker aan te raden, het oppervlak wordt dan namelijk gladder waardoor u uw dak langer alg- en mos vrij houdt. Dit bevordert niet alleen de levensduur van de dakpannen maar ook de uitstraling van uw woning. Deze kleurcoating is in vele kleuren mogelijk, u zit dus niet meer gebonden aan de muisgrijze variant.

2 redenen om te kiezen voor betonnen dakpannen:

  1. Financieel: Als u op zoek bent naar de goedkoopste optie dan passen betonnen dakpannen perfect in dit plaatje. Betonnen dakpannen zijn in de aanschaf iets goedkoper dan keramische dakpannen maar ook het laten leggen is goedkoper. Betonnen dakpannen zijn namelijk groter dan keramische dakpannen waardoor ze sneller en eenvoudiger te plaatsen zijn.
  2. Maatvast: Betonnen dakpannen zijn maatvast, wat wil zeggen dat ze niet uitzetten of krimpen bij diverse temperaturen. Een stabiele dakbedekking dus om u en uw bezittingen te beschermen. Ook zijn betonnen dakpannen relatief zwaar wat goed uitkomt bij de herfststormen die regelmatig over Nederland razen.

Keramische dakpannen

Klei is waar keramische dakpannen uit bestaan. Wist u dat deze klei gewoon uit onze Hollandse rivieren zoals de Maas en Rijn wordt gewonnen? Rivieren maken constant klei aan waardoor de voorraad onuitputtelijk is, een perfect bouwmateriaal. Om keramische dakpannen te maken wordt geknede klei in mallen geperst die vervolgens de oven in gaan. Op hoge temperaturen wordt de klei gebakken tot een harde dakpan. Kiest u voor een keramische dakpan met een ingebakken glazuurlaag, dan zorgt u voor de langste levensduur. Ook werkt deze glazuurlaag, net zoals bij betonnen dakpannen, beschermend tegen algen en mossen. Zo blijft het dak zo lang mogelijk een plaatje om naar te kijken, vuil glijdt na het leggen van keramische dakpannen direct het dak af.

2 redenen om te kiezen voor keramische dakpannen:

  1. Lange levensduur: Keramische dakpannen kunnen een levensduur tot wel 100 jaar bereiken. Deze lange levensduur komt vooral voor bij de glazuurde variant en goed onderhoud.
  2. Geschikt voor lastige daken: Zijn er veel onderbrekingen op uw dak dan biedt de keramische dakpan uitkomst. Het laten leggen van dakpannen op afwijkende daken is met alle hulpstukken die mogelijk zijn bij de keramische variant geen enkel probleem. Het geheel ziet er netjes afgewerkt uit en er zijn minder gevoelige plekken voor lekkages.

 

Nieuw Pannendak

Bent u op zoek naar een nieuw pannendak dan moet u zichzelf dus afvragen wat u zelf wilt.

U kunt uw dak geheel vernieuwen of alleen de dakpannen vernieuwen. Wilt u wel of geen isolatie op uw dak, wilt u daarbij wel of geen nieuwe pannen, moeten de tengels en/of panlatten vervangen worden, willen we wel of geen damp regulerende folie. Al deze wensen hebben uiteraard een prijskaartje. Koppers Dak en Bouwservice kan u hierbij uitstekend van dienst zijn en u informeren over de mogelijkheden die er zijn en wat het best bij u past. We hebben een ruime keuze in verschillende dakpannen en isolatiemogelijkheden.

Kleine reparatie aan Pannendak

Het wil met de tijd wel eens voorkomen dat er een dakpan of een aantal dakpannen kapot gaan of verkeerd komen te liggen. Dakonderhoud Willemsen kan u hiermee ook van dienst zijn informeer bij ons naar de prijzen, vaak kunnen we dit tussen de werken of na een werk nog inplannen om zo kosten voor u te besparen.

Dakonderhoud Willemsen kan voor u het hele pannendak zoals u wenst verzorgen of het nu gaat om een klein stukje, een kleinere(tussen) woning, twee onder een kap, vrijstaande woning, nieuw of oud, wij leggen nieuwe dakpannen, zorgen voor de reparatie van enkele dakpannen of plaatsen de dakpannen op een geheel nieuw dak. Wij beschikken over alle benodigde materialen zoals steigers, liften, en vakkundig personeel voor het uitvoeren van een nieuw pannendak.

Prijs nieuwe dakpannen leggen en huidige dakpannen vervangen

Wilt u de prijs van het leggen van dakpannen per m2 weten of dienen we slechts enkele nieuwe dakpannen te leggen? Alles is mogelijk. Het feit blijft dat wij de dakpannen goed moeten leggen, in welke hoedanigheid, maakt ons niet uit. Vraag gratis een offerte op. Hierdoor weet u snel wat de kosten van het vervangen van uw dakpannen zijn, is natuurlijk geheel afhankelijk van uw wensen, u krijgt dan ook een offerte op maat.