Kunststof dakbedekking

PVC dakbedekking

PVC dakbedekking is gemaakt van het kunststof materiaal Polyvinylchloride (pvc is de afkorting), een ander veelgebruikte term is kunststofdakbedekking. Er zijn nog andere soorten kunststof waar het dak mee bedekt kan worden maar de meest gebruikte is toch wel pvc.

Een grote reden dat mensen voor deze dakbedekking kiezen is omdat het in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is; het estetische effect en omdat de kosten voor de pvc rollen zo bijzonder laag zijn. Qua materiaal kost pvc dakbedekking maar €7 per vierkante meter. Het laten leggen is echter wel prijzig, dit heeft er mee te maken dat het een arbeidsintensieve klus is, meer informatie over de kosten kunt u bij ons opvragen. Overigens is deze bedekking voor zowel  platte als hellende daken geschikt.

Houdbaarheid van pvc dakbedekking

Hoe lang dakbedekking mee gaat is natuurlijk van groot belang en ook hoeveel onderhoud het vergt om een bepaalde houdbaarheid te behalen. PVC dakbedekking kan meer dan 20 jaar meegaan, om dat te behalen moet er wel regelmatig onderhoud aan het dak worden gepleegd. Het onderhoud bestaat uit het vuil en afzettingen verwijderen van het pvc voordat deze zich erin kunnen vreten en blijvende schade kunnen veroorzaken. Het wordt aangeraden om dit 2 keer per jaar te doen.

Een pvc dak kan dus redelijk lang meegaan maar er moet wel met grote regelmaat onderhoud gepleegd worden aan het dak.

Voordelen van een pvc dak

  • Het is totaal recyclebaar, wanneer de dakbedekking dus vervangen wordt over plusminus 25 jaar kan al het materiaal hergebruikt worden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld bitumen dakbedekking is dat een hele vooruitgang.
  • verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. De esthetische mogelijkheden van deze dakbedekking zijn bijna oneindig.
  • lage materiaalkosten. Vanaf €7 per vierkante meter is deze bedekking al te koop.

Nadelen van pvc dakbedekking

  • Er dient met grote regelmaat onderhoud gepleegd te worden aan deze daken.
  • Het leggen of verwerken van pvc dakrollen is een arbeidsintensieve klus. Dit maakt ook meteen dat het duur is wanneer u het door een bedrijf laat doen.

Waar op te letten met pvc dakbedekking

  • het kan niet direct op een bitumen laag gelegd worden, er moet een scheidingslaag tussen
  • de dikte van de banen moet minimaal 1,2mm
  • het laten leggen is prijzig, bekijk of u het zelf kunt doen