Daklekkage

Niemand zit te wachten op een daklekkage maar het kan bij ieder dak helaas voorkomen.

Zowel een hellend dak als een plat dak kan door storm, slecht onderhoud of slijtage beschadigen. Zo kan er dan water in je woning komen voordat u het zelf in de gaten heeft. Dit water kan bevriezen, rot of schimmel veroorzaken en vormt zo een zwakke plek in de dakconstructie.

 

De lekkage word uiteraard vaak pas opgemerkt naar een lange periode van regen, dat kan zichtbaar worden op je plafond, aan de muren of wellicht horen druppen..

 

Plat dak

Bij een plat dak is het lastiger om een lekkage te vinden omdat dit niet direct zichtbaar is. Wel is een plat dak makkelijker bereikbaar. U kunt dan op de plek van de zichtbare lekkage boven op het dak rond die plaats zoeken naar scheuren of gaten in de dakbedekking of openingen rond de naden.

 

Schuin dak

Een lekkage van een schuin dak kan je soms vanaf de grond al vinden en zeker als door een storm een dakpan is verzakt/ verschoven of weggewaaid! Als u het niet vanaf de grond kan zien kunt u altijd nog zelf op het dak kijken of alles nog goed ligt. Indien alle pannen nog goed liggen kan het zijn dat er water via de nok binnen komt of langs naden bij de schoorsteen, verder kan ook de glazuur laag van de dakpan zijn beschadigd/verouderd waardoor deze vocht/water doorlaat. Opspattend water vanuit de dakgoot kan ook voor lekkage zorgen, zeker als de dakgoot vol vuil/bladeren ligt en het water hierdoor niet wegspoelt en omhoog komt. Dit kunt u zelf al voorkomen door u goot een of twee keer per jaar te reinigen of laten reinigen.

 

Heeft u een lekkage wacht dan niet te lang met het inschakelen van hulp voor de reparatie, hoe langer u wacht u groter de schade en de kosten van de reparatie!

 

Hoewel u uiteraard ook zelf op uw dak kunt kijken waar de lekkage vandaan komt en wat het gebrek is, kan Dakonderhoud Willemsen dit ook voor u doen informeer bij ons na de prijzen!

Bij de dakinspectie controleren wij waar de lekkage zit en wat er dient te gebeuren om de lekkage te verhelpen. In de meeste gevallen kunnen wij de lekkage gelijk verhelpen.