Bitumen dakbedekkingen

Bitumen word net als kunststof dakbedekkingen (PVC / EPDM) op platte daken en licht hellende daken toegepast. Uitleg over PVC en EPDM vindt u onder kunststof dakbedekkingen. Bitumen  dakbedekking wordt op ongeveer 70% van de daken toegepast, Dakonderhoud Willemsen  is gespecialiseerd in dit soort dakbedekking, laat u door ons informeren wat wij voor u kunnen betekenen.
Nu zullen we u hier over bitumen dakbedekking ook wel roofing informeren;
Bitumen is al decennia lang populair als type dakbedekking op platte daken. Bitumen is gemaakt door middel van aardolie in combinatie met polyester of glasvlies. In tegenstelling tot de traditionele roofing is de bitumen dakbedekking tegenwoordig een stuk elastischer vanwege de toevoeging van kunststofvezels.
Hoewel er ook bitumenleien kunnen worden geleverd voor voornamelijk sterk hellende daken, worden de meeste bitumen daken gelegd in stroken. Deze zitten opgerold en worden op de onderlaag gebrand. Bitumen kan ook met bitumen overlapt worden.
Indien u bitumen dak zijn beste tijd heeft gehad is het mooier om deze in zijn geheel te vernieuwen met een nieuwe onderlaag en nieuwe toplaag.
De afwerking van een bitumen dak word gedaan met een daktrim ook wel dakrandprofiel genoemd deze zorgt ervoor dat de dakrand waterdicht word afgewerkt.
Een plat dak heeft ook altijd een afvoer nodig om het regenwater af te voeren zodat dit niet op het dak blijft staan.
Een bitumen dak kan een levensduur hebben van 20 tot 30 jaar afhankelijk van de weersinvloeden en of gebruik en onderhoud.
De voordelen van een bitumen dak zijn;
  • Het bitumen dak is goed bestand tegen vocht
  • Bitumineuze daken zijn relatief goedkoper dan kunststofdakbedekkingen (EPDM)
  • Bitumen is een duurzaam product dat grotendeels bestaat uit gerecycled materiaal.
  • Bitumen is makkelijk en snel te herstellen/ vervangen
  • Bitumen is makkelijk te combineren met isolatie, en zeker wanneer dit vanaf buiten word geї De Bitumen kan met een onderlaag gewoon op de isolatielaag worden geplaatst
De nadelen van een bitumendak zijn;
  • In tegenstelling tot andere materialen heeft bitumen een relatief korte levensduur (20-30 jr.)
  • Montage van bitumen gebeurd in verschillende banen en heeft meerder lagen nodig om waterdichtheid te garanderen (overlappen of onderlaag en toplaag)
  • Net als elk dak heeft het elk jaar een inspectie of onderhoudsbeurt nodig
  • Vuil of takken moeten worden verwijderd van het dak zodat hemelwater goed kan worden afgevoerd
Bitumen dak door Dakonderhoud Willemsen laten maken/ leggen?
Wij gebruiken A-merk bitumen dakdekking voor het maken van u dak. We kunnen uw dak overlagen of het dak totaal vernieuwen met een onderlaag en toplaag, daktrim en hemelwaterafvoer. U kunt een keuze maken met wat het best bij u past! U kunt vandaag nog contact met ons opnemen via het contactformulier.